Berkeley Hills Residence
       
     
Berkeley Hills Residence
       
     
Berkeley Hills Residence

Location: Berkeley, CA

Client: Owner

The owners of this beautiful craftsmen home in the hills of Berkeley wanted to complete their vision for their home and make a series of usable and varying outdoor spaces to relax and spend time with their family.   New low and transparent fencing w/ vertical pickets create an inviting entry from the street and provide curb appeal drawing people into the front garden.  A large Japanese maple was protected and greets people as you enter the front garden.  Low, simple planting accent the striking tree and add an elegance to the space.  The back garden has an olive grove patio for a casual dining terrace, raised vegetable garden beds, a fire pit & movie wall with seating, a koi pond for their 7 koi & a large flexible lawn space planted w/ low water use native grass.